Alapismeretek – Szurkolj velünk!

KELL A HANGOD – KELL A TAPSOD!

Ha valaki futóbarátot választ az komoly következményekkel jár, igazi kihívás a nemfutó fél számára! Ugyanis egy versenyre nem csak a futónak kell felkészülni, a barátokra és a családtagokra is munka vár.

Először is a felkészülés során mindig legyen a zsebedben az alábbi felszerelés:
– 1 szelet csoki
– 1 palack izotóniás ital
– néhány szem magnézium tabletta
– 1 banán
– pótelem a pulzusmérőhöz
– 4 db biztosítótű

Aztán rendelkezned kell némi színészi tehetséggel is: amikor úgy látod, hogy valamelyik kiegészítőre szükség van, akkor teljesen spontán kínálgasd, mintha semmi sem lenne természetesebb annál, hogy ezeket mindig magadnál tartod.

Felkészültnek kell lenned a futós filmekből is, a „Fuss Forest fuss!” már elég unalmas, úgyhogy folyamatosan frissítened kell a repertoárt.

Ismerned kell a környék barkácsboltjait, ahol a szurkolóeszköz elkészítéséhez szükséges dolgokat beszerezheted: vászon, karton, seprűnyél, szórófesték, szög, …

Nem árt, ha már jóval a nagy nap előtt ismered az útvonalat. Értékes pluszpontokat szerezhetsz egy-egy elejtett mondattal, mint pl. „nézd csak, itt lesz a fordító”, vagy „nahát milyen szélesen lehet majd itt kanyarodni”, vagy „nini, egy kátyú, erre majd figyelj oda!” Valamint tervezz magadnak egy saját útvonalat, hogy minél több helyen tudj szurkolni.

A félmaraton 5. kilométerénél azt mondani : „már csak 16 van hátra!” nem tesz majd nagyon népszerűvé, de ha pontos koordinátákat adsz a következő frissítőállomásról, hálás pillantásokat zsebelhetsz be.

Az őszinteség nem csak a mindennapi életben erény, a futópályán is díjazzák! A félmaraton 17. kilométerénél ne kiabáld, hogy mindjárt vége, mert lehet, hogy végül neked kell futótempóra váltva menekülnöd. Ugyanakkor nem mindig kell ezt az erényedet csillogtatni, a nagyon megroggyant futót nem érdemes feltétlenül szembesíteni a roggyantságával, még ha igaz is.

És végül szerezz be egy fényképezőgépet és fotózz rengeteget, az elkészült több ezer fotóból húszat válogass ki, retusáld, ragaszd albumba, és végül nyújtsd át egy laza: „fotóztam párat” kíséretében.

Ha túl soknak találod a munkát, ami a szurkolóléttel jár, akkor csak egy apró tanácsot adunk: legközelebb inkább te is állj rajthoz:-)

Top