Eszközök – Szurkolj velünk!

KELL A HANGOD – KELL A TAPSOD!

Szurkolói eszköz lehet bármi, amivel továbbhaladásra biztatod a futót.
Lehet zajkeltő szerszám, vagy transzparens jellegű.
A lényeg, hogy a lelkesítsd a futót, érezze, hogy törődsz vele, és csak miatta vagy ott!

Kereplő
Klasszikus darab, minden szurkoló alapfelszerelésébe kell tartoznia. Beszerezhető asztalos műhelyekben, vidéki búcsúkban, vagy nálunk a nevezési irodán.
A nyelénél fogva kell pörgetni, finoman csuklóból, kellő távolságban a fejedtől. Alkalmazásánál gyakori hiba, ha teljes karból lendíted. Ekkor ugyanis nagyon hamar elfáradsz, és nem jut energiád a mezőny második felére. Ahogy a futásra, úgy a szurkolásra is érvényes az „okos erőbeosztás a jó eredmény záloga” mondás.

Csörgő
Otthon is könnyen elkészíthető darab. Egy üdítős (izotóniásért plusz pont!) palackba teszel néhány kavicsot, a kupakot pedig visszazárod.
Ha kisbabád van, akkor helyzeti előnyben vagy, simán nyúld le a kiságyból a csörgőt.

Rumbatök
Szépen zörgő hangja van, és rendkívül dekoratív. Gyerekjátékboltok polcain megtalálható.

Síp
Előnye, hogy pici, könnyen szállítható, hátránya, hogy közben nem tudsz kiabálni. Csak egyféle éles hangot tud, és egy idő után kicsit tikkel tőle mindenki, aki a közelben van.

Tábla
Egy karton a két végén vagy a közepén lécre/seprűnyélre szögelve. Szinte bármilyen üzenetet ráírhatsz, hiszen a hatalmas mezőnyben nagy a találatai esélye pl. a Hajrá Apa, Hajrá Anya, vagy a Mindent bele…..(és ide szabadon választható keresztnév kerülhet) feliratoknak, ráadásul szurkolás közben kis statisztikát vezethetsz arról mennyien mosolyognak, integetnek feléd a futók közül.

Zászló
Ugyanaz mint a tábla, csak karton helyett egy vásznat feszítesz ki a lécek közé. Kevésbé olvasható.

és végül, megfogadva József Attila tanácsát: a hetedik te magad légy!
Használd ki a tested adta lehetőségeket, vess be mindent! Kiabálj, énekelj, tapsolj, dobogj!

 

Top